Gyakori kérdések

Mit jelent az, hogy egy TV 4K? 

Amikor azt mondjuk, hogy 4K-s egy TV, akkor alapvetően a televízió képfelbontására gondolunk. A felbontás megmutatja, hogy a pixelek (apró képpontok) milyen sűrűn vannak összerakva az adott TV-ben. Minél sűrűbben, természetesen annál jobb a minőségű képet nézhetünk. A 4K pontosan azt jelenti ebben az esetben, hogy 4K (azaz 4000) pixelt tartalmaz a kép horizontálisan.

 

Mi jelent az, hogy egy TV UHD?

Az UHD az Ultra High Definition kifejezés rövidítése (Ultra HD, Ultra HD TV, UHD TV-ként is ismert), ami magában foglalja a 4K UHD-t és 8K UHD-t, amik tulajdonképpen 16:9-es digitális videó formátumok.

Mit jelent az, hogy egy TV HDR?

A HDR (High Dynamic Range) nagy dinamikus tartományt jelenti, és olyan technikai megoldásra utal, ami lehetővé teszi a nagyon sötét és a nagyon világos jelenetek tökéletes részletgazdagsággal való megjelenítését.

 

Mi az a LED TV?

A LED-háttérvilágítású LCD-televíziók (a Samsung Electronics ezeket nevezi LED TV-nek) a hagyományos LCD-televíziókban használt fluoreszcens fények helyett LED háttérvilágítást alkalmaznak. A LED TV-ket a Samsung vezette be, és jelenleg ez a legnépszerűbb TV-technológia. Manapság szinte kizárólag ilyen technológiájú TV-készülékeket forgalmaznak a kereskedelemben, a szintén nagy képernyős, ultravékony, megjelenésekor ugyancsak hatalmas újításnak számító plazma TV-ket is nagyjából háttérbe szorította.

A LED-eknek két fajtáját használják a LED-televíziókban: vagy dinamikus RGB LED-eket helyeznek el közvetlenül a képernyő mögé, vagy fehér oldalvilágítású Edge LED-eket építenek be a képernyő széleibe, amelyek egy egyedi fényelosztó panel segítségével világítják be a teljes képernyőt.

 

Mi az a Smart TV?

A Smart TV (Okos TV) összeségében azt jelenti, hogy a TV internet kapcsolattal rendelkezik, van saját operációs rendszere és saját alkalmazásokkal rendelkezik.

Mi az az Ambilight TV?

Az Ambilight LED-ek segítségévelvilágítja meg a készülék mögötti felületet folytatólagosan a képernyőn lévő színekkel, így optikailag gyakorlatilag megnöveli a képernyő méretének érzetét.